NCERT Solutions for Class 10 English Footprints Without Feet Unit 2

The Thief's Story Class 10

Unit 2 The Thief's Story Exercise Answers & Summary

<< Previous Chapter 1 : A Triumph of Surgery Next Chapter 3 : The Midnight Visitor >>

Read and find out : Solutions of Questions on Page Number : 8

Q1 :  

Who does 'I' refer to in this story?


Answer :

In this story, 'I' refers to the thief.

Answer needs Correction? Click Here

Q2 :  

What is he "a fairly successful hand" at?


Answer :

He was "a fairly successful hand" at stealing and robbing people.

Answer needs Correction? Click Here

Q3 :  

What does he get from Anil in return for his work?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
Q4 :  

How does the thief think Anil will react to the theft?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
Q5 :  

What does he say about the different reactions of people when they are robbed?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
Q6 :  

Does Anil realize that he has been robbed?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
<< Previous Chapter 1 : A Triumph of Surgery Next Chapter 3 : The Midnight Visitor >>

Think about it : Solutions of Questions on Page Number : 13

Q1 :  

What are Hari Singh's reactions to the prospect of receiving an education? Do they change over time? (Hint: compare, for example, the thought: "I knew that once I could write like an educated man there would be no limit to what I could achieve" with these later thoughts: 'Whole sentences, I knew, cloud one day bring me more than a few hundred rupees. It was a simple matter to steal - and sometimes just as simple to be caught. But to be a really big man, a clever and respected man, was something else.") What makes him return to Anil?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
Q2 :  

Why does not Anil hand the thief over to the police? Do you think most people would have done so? In what ways is Anil different from such employers?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
<< Previous Chapter 1 : A Triumph of Surgery Next Chapter 3 : The Midnight Visitor >>

Footprints Without Feet - English : CBSE NCERT Exercise Solutions & Summary for Class 10th for The Thief's Story will be available online in PDF book form soon. The solutions are absolutely Free. Soon you will be able to download the solutions.

Popular Articles