NCERT Solutions for Class 7 English Honeycomb Chapter 7

The Invention of Vita-Wonk Class 7

Chapter 7 The Invention of Vita-Wonk Exercise Answers & Summary

<< Previous Chapter 6 : Expert Detectives Next Chapter 8 : Fire: Friend and Foe >>

Comprehension check : Solutions of Questions on Page Number : 101

Q1 :  

Choose the right answer.

(i) Mr Willy Wonka is (a) a cook, (b) an inventor, (c) a manager.

(ii) Wonka-Vite makes people (a) older, (b) younger.

(iii) Mr Wonka wants to invent a new thing which will make people (a) younger, (b) older.


Answer :

(i)Mr Willy Wonka is an inventor.

(ii)Wonka-Vite makes people younger.

(iii)Mr Wonka wants to invent a new thing which will make people older.

Answer needs Correction? Click Here

Q2 :  

Can anyone's age be a minus number? What does "minus 87" mean?


Answer :

No, no one's age can be a minus number. Here, “minus 87” means that the person had to wait eighty seven years before he could come back. He had taken a strong dose of Wonka-Vite and had therefore, disappeared.

Answer needs Correction? Click Here

Q3 :  

Mr Wonka begins by asking himself two questions. What are they?

(i) What is _______________________________________________?

(ii) What lives ____________________________________________?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
<< Previous Chapter 6 : Expert Detectives Next Chapter 8 : Fire: Friend and Foe >>

Working with the text : Solutions of Questions on Page Number : 102

Q1 :  

(i) What trees does Mr Wonka mention? Which tree does he say lives the longest?

(ii) How long does this tree live? Where can you find it?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
Q2 :  

How many of the oldest living things can you remember from Mr Wonka's list? (Don't look back at the story!) Do you think all these things really exist, or are some of them purely imaginary?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
Q3 :  

Why does Mr Wonka collect items from the oldest things? Do you think this is the right way to begin his invention?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
Q4 :  

What happens to the volunteer who swallows four drops of the new invention? What is the name of the invention?


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
<< Previous Chapter 6 : Expert Detectives Next Chapter 8 : Fire: Friend and Foe >>

Working with language : Solutions of Questions on Page Number : 103

Q1 :  

Fill in the blanks in the recipe given below with words from the box.

shred

cooker

times

tomatoes

half

onion

oil

EasyPalak-Dal

INGREDIENTS

Ӣ One ________________

Ӣ One cup dal

Ӣ Two thin green chillies

Ӣ __________________a teaspoon red chilli powder

Ӣ Eight small bunches of palak

Ӣ Two ___________________

Ӣ Salt to taste

Wash and cut the vegetables; ______________the palak. Put everything in a pressure _________________. Let the cooker whistle three _____________, then switch it off. Fry a few cumin seeds in __________________ and add to the palak-dal.


Answer :

Please Register/Login to get access to all solutions Facebook Login
<< Previous Chapter 6 : Expert Detectives Next Chapter 8 : Fire: Friend and Foe >>

Honeycomb - English : CBSE NCERT Exercise Solutions & Summary for Class 7th for The Invention of Vita-Wonk will be available online in PDF book form soon. The solutions are absolutely Free. Soon you will be able to download the solutions.

Popular Articles
Comprehension check
Question 1
Question 2
Question 3
Working with the text
Question 1
Question 2
Question 3
Question 4
Working with language
Question 1